mikkelin fysioteam omg slogan

varaaaikanetissa

Yhteystiedot

Puhelinajanvaraukset
015 320 3838

ilkka.juvonen(at)mikkelinfysioteam.fi
Vilhonkatu 13, 50100 Mikkeli

Faskiakäsittelyt ja hoidot

Faskia on kolmiulotteinen sidekudosverkko, joka peittää kehon kaikkia rakenteita; hermot, luut. lihakset, sisäelimet jne. Faskia yhdistää kaikki kehon osta yhteen.

Faskia ei käsitteenä ole uusi, mutta uusien tutkimusten myötä tietoisuus faskian merkityksestä on lisääntynyt mm.kivun ilmenemisessä, voiman siirrossa ja liikkeiden hallinnassa.

Faskian elastisuus ja liukuminen voivat häiriintyä mm.tulehduksen, vamman, ylirasituksen tai leikkauksen seurauksena. Se aistitaan kipuna, kireytenä, liikerajoituksena tai paineena. Tällöin liike sekä liikkuminen voivat häiriintyä, joka puolestaan ylläpitää tai lisää faskioiden kireyksiä. Faskiakäsittelyt-ja harjotteet täydentävät siten muuta fysioterapiaa erinomaisesti. Faskiamailmassa on olemassa erilaisia koulukuntia, joilla on käytössä erilaisia hoitomenetelmiä. Kaikkien niiden pyrkimyksenä on palauttaa faskian toiminta normaaliksi. 

Käytössämme on käsin tapahtuvien faskiakäsittelyjen lisäksi instumenteilla tapahtuvat käsittelyt.

 

Lähteitä:

Simsek ym.2013: Kinesio taping in addition to exercise therapy inprove the outcomes in subacromial inpingment syndrome ? A randomized double-blind controlled clinical trial. Acta Orthop Traumatol Turc 2013:47:104-109

Bongiomo ym 2011: Fascial release effects on patients  with non spsific cervical or lumbar pain. Journal of Bodywork and Movement Therapies 15 (4) 405-416