mikkelin fysioteam omg slogan

varaaaikanetissa

Yhteystiedot

Puhelinajanvaraukset
015 320 3838

ilkka.juvonen(at)mikkelinfysioteam.fi
Vilhonkatu 13, 50100 Mikkeli

Tuki - ja liikuntaelin Fysioterapia

Ortopedinen Manuaalinen Terapia (OMT) on fysioterapian erikoisala (3,5 v erikoistumiskoulutus),joka keskittyy tuki - ja liikuntaelinongelmien tutkimiseen, hoitoon ja ennaltaehkäisyyn. Terapiamuotoina käytetään manuaalisen terapian menetelmiä mm. tarvittaessa manipulaatiota ja ohjattua yksilöllistä harjoittelua. Näillä hoitokeinoilla luodaan kivun helpottuessa edellytykset asiakkaan omalle harjoittelulle ja aktiviteetin tukemiselle.

Pitkä lisäkoulutuksemme, (OMT, TtM) työkokemuksemme sekä alan uusimman tutkimustiedon seuraaminen takaavat asiakkaillemme asiantuntevan fysioterapian, joka on myös kustannustehokasta. Usein jo muutaman fysioterapia hoitokerran jälkeen päästään tilanteeseen, josta asiakas voi jatkaa itsenäisesti henkilökohtaisten kotiharjoitteiden avulla omien tavoitteidensa mukaisesti.

Tavallisimpia Tuki - ja liikuntaelin vaivoja ovat erilaiset niska-, selkä-, ylä (olkapää, kyynärpää, ranne) - ja alaraajakivut (lonkka, polvi, nilkka, jalkaterä). Tutkimusten mukaan esim. selkäkivuista suurin osa, n.85% on luonteeltaan epäspesifejä ja aiheutuvat yleensä nivelten virheellisestä kuormittumisesta. Tutkimustilanteessa pyritään ongelman aiheuttaja saamaan selville erilaisilla testeillä: mitkä mekaaniset tekijät pahentavat tai helpottavat oireita ja miten asiakas voi itse niihin vaikuttaa.

Kivun lievittymiseksi hoidossa voidaan käyttää esim. pehmytkudoskäsittelyitä, hierontaa, nivelten mobilisaatiota, fascia käsittelyä, akupunktiota, kinesioteippausta, autotraktiota ja aktiivista harjoittelua. Asiakas saa heti muutamia täsmäliikkeitä helpottamaan oireita.

 

niska ristiselka

polvi nilkka

teippi rintaranka